Coin Master Statistik och Fakta 2024

Coin Master utvecklades av det israeliska företaget Moon Active och släpptes 2010 för iOS och Android. Det är ett avslappnat free-to-play-spel som hämtar sin kärnmekanik från spelande. Spelet är för en spelare, men vissa evenemang eller lägen kan vara för flera spelare.

För att citera spelet självt, med Coin Master “snurra, attackera, plundra och bygga” för att kunna uppgradera din by/attackera andra byar genom att tjäna mynt genom ett system som påminner om spelautomater. Antalet snurr per timme är begränsat, men spelarna kan köpa fler snurr från butiken i spelet eller få extra snurr genom att göra specifika handlingar. Det finns också Coin Master free spins man kan få via länkar för personer som prenumererar på nyhetsbrevet och på olika sociala medier. Varje by har ett tema (du kan till exempel hitta den buddhistiska byn eller vikingabyn) och varje by representerar en nivå. För närvarande finns det totalt 387 byar.

Appen är fortfarande ganska populär nuförtiden, så låt oss se vad den har uppnått och hur den har klarat sig sedan starten med den viktigaste statistiken och fakta om Coin Master.

Användarstatistik för Coin Master

Det är de som ibland snurrar mer än 100 gånger per dag och som har hållit spelet flytande sedan lanseringen och fortfarande gör det. De har fått det söta namnet Vikings by Moon Active, vilka är personerna bakom deras skärm och Coin Masters framgång och livslängd?

1. De flesta Coin Master-spelare är kvinnor med en närvaro på upp till 69,2 %.

(Källa: App Ape)

  • Männen står för 30,8 % av den totala procentandelen.
  • För båda könen är spelet mest populärt bland personer i 40-årsåldern: 30 % av kvinnorna och 11 % av männen.
  • Kvinnor i 30-årsåldern och 50-årsåldern+ är också investerade med en procentandel på ∼15 % för varje grupp.
  • Kvinnor i 20-årsåldern och tonåringar är i minoritet eftersom de utgör mindre än 5 % av varje grupp.
  • Män i 30-årsåldern är den andra gruppen som konsumerar spelet mest med ∼9 %.
  • Män i 20-årsåldern, män i 50-årsåldern+ och tonåringar ligger längst ner i den rankingen med mindre än 5 % i varje grupp.
  • Spelet fick en PEGI 18+.

En sak som har märkts med casual mobilspel är att de är extremt populära hos den kvinnliga publiken. De är vanligtvis ganska lätta att förstå, avslappnande att spela och har en enkel mekanik. Även med de extra funktionerna handlar Coin Master mest om att snurra ett hjul. Vi kan då förstå varför de mest aktiva spelarna är mogna kvinnor. I allmänhet är fanbase på den vuxna sidan, vilket stämmer väl överens med åldersklassificeringen. Eftersom spelet har spelmekanik och innebär att man måste spendera riktiga pengar kan det inte ha varit riktat till barn. Och föräldrar som låter sina barn spela spelet rekommenderas att hålla ett öga på dem.

Coin Master – nyckelstatistik

Med en sådan framgång är alla nyfikna på ämnen som fokuserar på intäkter, vinster, antalet nedladdningar och mer information kring själva spelet.

2. I juli 2021 hade Coin Master laddats ner mer än 194,8 miljoner gånger.

(Källa: Sensor Tower)

  • Spelet har laddats ner 81 miljoner gånger under 2019.
  • Under samma år registrerades det att de flesta installationerna kom från Google Play, 62,3 miljoner för att vara exakt (76,6 %). iOS plockade 19 miljoner nedladdningar (23,4 %).
  • Spelet upplevde ett uppsving när pandemin var som störst i februari 2020 med 15 miljoner nedladdningar registrerade.
  • 30 miljoner aktiva användare har identifierats i oktober 2021.
  • Intäkterna per nedladdning uppgår ungefär till 10,31 dollar, medan de var 6,20 dollar 2019.

Spelet började ta fart 2018 och nådde sina bästa siffror 2020. COVID-19-effekten har haft stor inverkan under 2020 för Coin Master, med människor som tvingades stanna hemma, med en exponentiell tillväxt som introducerade nya spelare till spelet och höll dem lojala. Även det belopp som folk var villiga att spendera såg en betydande ökning under tiden.

3. I februari 2021 har Coin Master överskridit 2 miljarder dollar i livstidsutgifter för spelare.

(Källa: Pocket Gamer)

  • År 2020 hade spelet redan nått upp till 1,2 miljarder dollar i livslånga spelarutgifter.
  • USA ligger i topp när det gäller spelarutgifter, med 1 miljard dollar som spenderas i Coin Master (50 % av de totala intäkterna). Tyskland ligger på andra plats med 214 miljoner dollar (10,7 %) och Storbritannien på tredje plats med 160 miljoner dollar (8 %).
  • Förenta staterna var redan på första plats med 260 miljoner dollar (51 % av de totala intäkterna), Storbritannien var på andra plats med 79 miljoner dollar (14,5 %) och Tyskland var på tredje plats med 52 miljoner dollar (10,3 %).
  • Det månatliga genomsnittet som spelarna spenderade från oktober 2018 till september 2019 är 31 miljoner dollar.

Som i de flesta fall toppar USA rankingen när det gäller spelarnas utgifter. Topp tre är ganska konstant, med samma länder alltid i topp. I Tyskland återfinns spelet ofta i kategorin Månadens mest nedladdade spel. Dessa siffror visar hur investerade spelarna är, och även om vinsten under spärrningar och karantäner var mycket högre ändrar det inte det faktum att Moon Active fortfarande tjänar ganska mycket pengar.

4. I mars 2021 tjänade Coin Master omkring 1 095 882 dollar dagligen.

(Källa: Think Gaming)

  • Det månatliga genomsnittet som spelarna spenderade från januari 2020 till januari 2021 är 108 miljoner dollar.
  • Produkter i appen kostar mellan 0,99 dollar och 374,99 dollar.

Moon Active har utnyttjat kändisar för att marknadsföra Coin Master, bland annat Terry Crews och Jennifer Lopez, men spelet har interna mekanismer för att öka engagemanget. Coin Master har ett vanligt kortinsamlingsläge som till och med genererat många sociala gemenskaper på Internet för spelare som vill visa upp sin samling eller handla med andra människor. Spelarna kan attackera andras byar eller plundra deras förmögenheter för att blåsa upp sin egen. Evenemang som pågår under några dagar organiseras också, inklusive en turnering där spelarna kan spela med och mot varandra. För vad som verkade vara en enkel spelautomat har Coin Master flera funktioner som ökar intresset hos spelarna och ger spelet dess beroendeframkallande karaktär.

5. Coin Master rankades på plats 5 i listan över de mest nedladdade spelen med 25 miljoner installationer.

(Källa: Apptopia)

  • Det är rankat på plats 6 för de mest inkomstbringande spelen 2020 (globalt) med en vinst på 526 miljoner dollar.
  • Det är rankat som nummer 4 för de mest inkomstbringande spelen 2020 (USA) med en vinst på 189 miljoner dollar.
  • I november 2021 är Coin Master fortfarande det mest inkomstbringande spelet i USA via Google Play medan det är nummer 5 i samma kategori på iOS.
  • I Tyskland toppar spelet som sagt listan över de mest inkomstbringande spelen som nummer 1 på iOS och Google Play.
  • I Storbritannien ligger det också på plats 1 för mest inkomstbringande spel på Google Play och iOS. Det ligger på plats 24 på listan över de mest nedladdade gratisspelen.

2020 tog en vändning för Coin Master och en positiv sådan. Spelet tog sig till och med förbi spel som Roblox och PubG och placerade sig ganska bra på topp 10. På det hela taget är det redan en bedrift att bara vara en del av den eftersom det finns hundratals appar där ute. Det är ganska överraskande att det inte var en del av topp 10 över de mest nedladdade spelen – världen över. Spelet är fortfarande lika populärt ekonomiskt i Tyskland och Storbritannien, medan det avtar i USA (men det går fortfarande bra).

Användningsstatistik för Coin Master

Dags att ta en närmare titt på hur samhället konsumerar spelet: det handlar inte bara om de länder som är mest förälskade i spelet (läs: med flest installationer), utan vi kommer också att utforska närvaron i sociala medier för Moon Active-babyn.

6. Med 39,5 miljoner installationer (20,3 %) är USA det land som har flest installationer av Coin Master.

(Källa: Sensor Tower)

  • Indien kommer på andra plats med 30,7 miljoner nedladdningar (15,8 %) och Brasilien ligger på tredje plats med 20,2 miljoner installationer (10,4 %).
  • Under 2019 var dock Indien nummer 1 med 26 miljoner installationer (32,1 %). USA kom på andra plats med 18,6 miljoner (22,9 %) och med sina 8,6 miljoner nedladdningar stod Storbritannien för 10,6 % av den totala summan, medan Storbritannien kom på tredje plats.

Vi finner en mer typisk rangordning när den monetära aspekten tas bort och vi endast tar hänsyn till antalet nedladdningar. En med Indien, Brasilien och USA lägger beslag på topplaceringarna för sig själva. Storbritannien fick snabbt stryka på foten av Brasilien, även om Storbritannien förblir en stor spenderare nuförtiden jämfört med Brasilien.

7. Coin Master är populärt på sociala medier, men mest av allt på Facebook med 19 089 357 personer som gillar deras sida.

(Källa: Facebook)

  • De gick med i Youtube i januari 2020 och har samlat 1 712 582 visningar för 795 000 prenumeranter i november 2021. 82 videor har laddats upp, men endast en har passerat tröskeln på 100 000 visningar. Social Blade gav spelets officiella konto ett C+ vilket betyder att det inte alls är inflytelserikt.
  • Coin Master är också känt för att ha högprofilerade kändisar som stödjer deras spel i roliga Youtube-reklam.
  • Det officiella Instagramkontot har 6,9 miljoner följare! Det uppdateras också ganska ofta med upp till 925 inlägg och flera höjdpunkter. Deras Twitterkonto öppnades i januari 2015 och har 1,1 miljoner följare med över 5 000 tweets.

En sak som Coin Master är bra på är att engagera sig via sociala medier. Deras community manager kan sitt jobb eftersom alla plattformar uppdateras ofta. Innehållet pressar spelarna att engagera sig med andra spelare och själva spelet (även om det är indirekt). Flera minispel som erbjuder chansen till fler snurrar/mynt/petfood/exp läggs upp under dagen, och dessa är ganska enkla, vilket innebär att det inte finns något favoritskap och att spelet tillåter alla spelare. Även om deras Youtube verkar vara lite eftersatt är videorna mycket underhållande, med många annonser för minispel med riktiga människor.

8. Coin Master är inte så populärt på Twitch och ligger på plats 9 239.

(Källa: Twitch)

  • Under 7 dagar: det genomsnittliga antalet tittare är 1, det genomsnittliga antalet kanaler som streamar spelet är 1, det genomsnittliga antalet tittare/kanal är 1 och det genomsnittliga antalet tittartimmar är 13.
  • Det högsta antalet tittare är 3 142 i november 2020 och det högsta antalet kanaler är 3 i oktober 2020.
  • Matchen streamas inte av fler kanaler under helgen, så det är uppenbart att det finns en förlust som uppgår till 5 % färre tittare.

Det är förvånande att hitta Coin Master registrerad på Twitch, även om specifikationerna är fruktansvärda. Naturligtvis är spelet inte gjort för streaming eftersom det kan visa sig vara spännande för spelaren, men definitivt inte för tittarna som bara kommer att sluta med att mest se på några hjul som snurrar. Men nu vet du att du kan streama dig själv när du plundrar dina grannar.

iOS eller Android?

Coin Master är ett spel som endast finns i mobilen, vilket gör det lättare att fastställa var det skapar mer vågor och var spelarna är mer investerade. Det var också en bra idé att stanna på mobila enheter, med tanke på spelets karaktär och dess mekanik (som att dina snurrar fylls på efter en timme eller så).

9. Coin Master är rankad på plats 1 i topplistan över mest omsatta spel i Google Play Store i USA.

(Källa: Google Play)

  • Spelet har ett betyg på 4,5 och 4,7 miljoner av dem är 5-stjärniga betyg.
  • I oktober 2021 laddades det ner 3 miljoner gånger världen över.
  • I Brasilien: Coin Master är rankad på plats 1 i topplistan över de mest omsatta spelen.
  • I Indien: Coin Master är rankad som nummer 5 i toppbruttospel.
  • Coin Master fick 6 405 315 recensioner på Google play.

Eftersom vi redan vet hur spelet klarar sig i Tyskland och Storbritannien är det också intressant att se hur det tas emot på listorna i Brasilien och Indien, de två länder som kommer direkt efter USA när det gäller nedladdningar. Inte så överraskande öppnar spelet också plånböcker till höger och vänster där. Android-användare är då återigen majoriteten när det gäller vilken plattform som har sett flest nedladdningar. Även om det inte rankas så bra i Top Free Games så laddas spelet fortfarande ner, vilket säger något.

10. Coin Master ligger på plats 4 i Top Grossing Games i iPhone App Store i USA.

(Källa: Apple Store, Apptopia)

  • Spelet fick ett betyg på 4,7 och 340 000 av dem var 5-stjärniga betyg. Spelet är också rankat på plats 4 i kategorin Äventyrsspel.
  • I oktober 2021 laddades det ner 500 000 gånger världen över.
  • I Frankrike: Coin Master är rankad på plats 1 i topplistan över mest omsatta spel (iPhone). På iPad rankas det på plats 9.
  • I Kanada: Coin Master ligger på plats 2 i topplistan över mest inkomstbringande spel (iPhone). På iPad var det i samma kategorier på plats 33.

Klyftan mellan Android- och Apple-användare är alltid lite drastisk, och Coin Master är inget undantag. En sak som dock förblir densamma är hur spelet dominerar de mest bruttorika listorna utom kanske på iPad, där spelet inte har någon stor publik i Kanada och USA. Tack vare Sensor Tower kunde vi också fastställa att på iOS, direkt efter USA, var Frankrike och Kanada de länder som ackumulerade flest nedladdningar. Även om Kina endast använder iOS på grund av Googles restriktioner finns tyvärr inga uppgifter därifrån tillgängliga.

För att sammanfatta

Coin Master verkade inte vara mycket när det kom in på scenen, men det skapade snabbt en ny trend och återupplivade en genre inom mobilspelsbranschen som redan existerade men som inte hade någon synlighet. År 2020 stod Coin Master för 93,3 % av de totala intäkterna som genererades inom kategorin Social Casino. Och nuförtiden intar det fortfarande en plats långt högre än alla andra spel från samma genre. Dess framgång gav upphov till så många copycats att du kan ladda ner fel spel om du inte är försiktig på App Store eller Google Play och tro att det är Coin Master.

Spelet har uppfunnit genren på nytt genom att lägga till flera spännande funktioner som ger variation i spelet och till och med lägger till en social dimension genom att involvera andra spelare. Det handlar inte bara om att snurra några hjul och vänta på att formerna ska matcha varandra. Den enda nackdelen skulle vara det intensiva spelandet som går hand i hand med spelet och som kan utlösa ett visst beroende och tvångsmässigt spelbeteende. Så länge folk är ansvarsfulla och inte spenderar mer än nödvändigt är allting bra. De flesta spelarna är trots allt vuxna som njuter av ekonomisk frihet.